اگر رای بیارم سنگ تمام می زارم

اگر رای بیارم سنگ تمام می زارم
اگر رای بیارم سنگ تمام می زارم
اگر رای بیارم سنگ تمام می زارم

چکیده: داستان وعده های انتخاباتی، قصه و غصه ای قدیمی است و هر سال هم به دلایلی این ماجرا ادامه پیدا می کند. چند دلیل را به عنوان علت این بیماری بیان می کنیم تا کمی بیشتر با این داستان تکراری آشنا شویم.
من اگر رای بیارم بدهم یارانه
گونی پول بیارند دم هر خانه
در زمان من تعطیل شود کار و تلاش
طرح من این است: یارانه بگیر و خوش باش..
داستان وعده های انتخاباتی، قصه و غصه ای قدیمی است و هر سال هم به دلایلی این ماجرا ادامه پیدا می کند. حال به بیان چند علت درباره تکرار این ماجرا می پردازم.
1- جهل مردم
حضرت رضا علیه السلام در روایتی زیبا می فرمایند: «صَدِيقُ كُلِّ امْرِئٍ عَقْلُهُ وَ عَدُوُّهُ جَهْلُهُ [1] دوست هر انسانی عقل او و دشمنش جهل اوست». قطعا این وعده معصوم حقیقتی کتمان ناپذیر است و همه در طول تاریخ اقوام مختلفی بودند که گرفتار جهل خودشان شدند و بعدش به خدا و رهبران دینی خودشان اشکال می گرفتند و برای همین خداوند سرنوشتشان در گروی انتخاب و اختیار خودشان می داند.
2- آرزوهای بزرگ
در اطراف کاندیده ها افراطی عاقل و با شعور دیده می شنود که با توجه به عدم جهل به خاطر رسیدن به خواسته ها و آرزوهای خود، به دنبال این افراد هستند و به خاطر خواسته خود حاضرند رای به افرادی که صلاحیت ندارند هم بدهند. البته آرزو و خواسته مثبت هم داریم که لازمه زندگی هست، همان گونه که در حدیثی از حضرت مسیح (علیه السلام) می خوانیم: «در جایی نشسته بود و پیرمردی را مشاهده کرد که با کمک بیل به شکافتن زمین مشغول است (و تلاش گرم و مستمری برای کار کشاوزی دارد) حضرت مسیح (علیه السلام) به پیشگاه خدا عرضه داشت: «خداوندا امید و آرزو را از او برگیر!» ناگهان پیرمرد بیل را به کناری انداخت و روی زمین دراز کشید و خوابید، کمی بعد حضرت مسیح (علیه السلام) عرضه داشت: «بارالها! امید و آرزو را به او بازگردان!» ناگهان مشاهده کرد که پیرمرد برخاست و دوباره مشغول فعالیت و کار شد! حضرت مسیح (علیه السلام) از او سؤال کرد که من دو حال مختلف از تو دیدم، یک بار بیل را به کنار افکندی و روی زمین خوابیدی، اما در حرحله دوم ناگهان برخاستی و مشغول کار شدی؟!
پیرمرد در جواب گفت: «در مرتبه اول فکر کردم من پیر و ناتوانم و آفتاب لب بامم، امروز بمیرم یا فردا خدا می داند، چرا این همه به خود زحمت دهم و این همه تلاش کنم؟ بیل را به کنار انداختم و بر زمین خوابیدم!
ولی چیزی نگذشت که این فکر به خاطرم خطور کرد از کجا معلوم که من سالهای زیادی زنده نمانم؟ افرادی مثل من بودند و سالها عمر کردند، انسان تا زنده است زندگی آبرومند می خواهد و باید برای خود و خانواده اش تلاش کند، برخاستم و بیل را گرفتم و مشغول کار شدم».[2]
3-عدم ایمان به خدا و روز قیامت
معمولا مردم از طریق وعده های داده شده به یک کاندیدا ارتباط می گیرند، حال بعضی قبل از رای آوردن انجام می شود، و بعضی بعد از رسیدن به پست و کرسی سیاست. اما چرا باید بعضی از کاندیدا وعده هایی را بدهند که واقعل عمل به آنها زمان بر و مشکل و غیر واقعی است؟ و از آن بدتر چرا به آنهایی که می شود عمل کرد، متعهد نیستند؟
رسول اكرم (صلى الله عليه و آله) :«مَن كانَ يُؤمِنُ بِاللّه و َاليَومِ الآخِر فَليَفِ اِذا وَعَدَ [3] هر كس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، هرگاه وعده مى دهد بايد وفا كند». می بینیم چرا رسول اکرم عمل به وعده را با ایمان به خدا و روز جزا مقایسه می کند. یعنی اگر کسی معتقد باشد و قصدش خدمت باشد و باید به وعده هایش عمل کند.
-------------------------------
پی نوشت:
[1]. الكافي، كلينى، محمد بن يعقوب‏، تاريخ وفات مؤلف: ۳۲۹ ق‏، محقق/مصحح: غفارى على اكبر و آخوندى، محمد، تعداد جلد: ۸، ناشر: دار الكتب الإسلامية، مكان چاپ: تهران‏، سال چاپ: ۱۴۰۷ ق، ج۱، ص۱۱.
[2]. بحارالانوار، علامه مجلسی، جلد 14، صفحه 329.
[3]. كافى(ط-الاسلامیه)، کلینی، ج2، ص364، ح2.

نویسنده: مرتضی باقری

منبع:

www.w57.ir/ZKa

 

تولیدی: 
بازنشر

افزودن دیدگاه جدید