قاتلین گاندی، مسلمان کشی می کنند

قاتلین گاندی، مسلمان کشی می کنند
هندوستان

کشور هند تا قبل از بروز حوادث اخیر در این کشور، به دلیل زندگی مذاهب مختلف در کنار هم در چارچوب یک اقلیم واحد همراه باصلح، شهره بود. اما پس از کشتار مسلمانان در این کشور، نگریستن به زیست بوم هندوستان از این دریچه مشکل خواهد بود، از یاد نبریم هند تنها با تکیه بر بسیج عمومی و وحدت میان ادیان موجود، در چارچوب مبارزه با استکبار به مثابه ید واحد توسط رهبری گاندی توانست بر استعمارگری انگلیس چیره شود. استعماری که یک ونیم قرن براین کشور حکومت کرد و تنها با اتحاد تمامی هندی‌ها از جمله مسلمانان و هندوها در سال 1947 در سایه رهبری مهاتما گاندی یک ونیم قرن استعمار در هند پایان یافت. اما گروهی از هندوهای افراطی عضو سازمان "ار.اس.اس" یا همان سازمان وطن پرستان ملی با ترور مسلحانه مهاتما گاندی در سال 1948 به فاصله شش ماه پس از استقلال هندوستان به زندگی بنیانگذار استقلال این کشور پایان دادند؛ چرا که معتقد بودند خط مشی صلح جویانه و یکسان گاندی در تعامل با سایر فرقه‌ها باعث تضییع حق هندوها شده است. البته این اقدام همچون لکه‌ی سیاهی بر پیشانی افراطیان هندو حک شد.

اما در توضیح این مسئله باید گفت که سازمان "ار.اس.اس" همان شاخه شبه نظامی "بی.جی.پی" است. برای شناخت بهتر "نارندرا مودی" نخست وزیر کنونی هند، اشاره به همین نکته کافی است که او عضوی از سازمان "ار.اس.اس" بود که در سال 1988 به عنوان دبیر کل "بی.جی.پی" منصوب شد. او اتهام کشتار و جنایت علیه مسلمانان در سال 2002 میلادی در شهر احمد آباد گجرات را نیز در پرونده دارد. هرچند که "ناراندرا مودی" دخالت در تشویق به کشتار مسلمانان را هیچگاه نپذیرفته است و تاکنون براین اساس، تحت تعقیب قرار نگرفته است، اما دستیار او پس از این حادثه به ۲۸ سال حبس محکوم شد. از اینرو جامعه مسلمانان هند همزمان با اولین دور از به قدرت رسیدن وی در سال 2014 و تکیه زدن بر صندلی نخست وزیری، زنگ خطری بزرگ، برای جامعه مسلمانان را احساس کردند، او در اولین اقدام خود علیه مسلمانان با لغو "ماده 370 قانون اساسی هندوستان" قانون سلب خودمختاری ایالت کشمیر را امضا کرد! چرا که علی رغم جمعیت دویست میلیونی مسلمانان هند، به دلیل پراکندگی جمعیتی مسلمانان در این کشور تنها ایالتی که در آن مسلمانان از لحاظ ساختار جمعیتی از اکثریت برخوردار هستند ایالت کشمیر است.

از اینرو مودی با امضای قانون لغو خودمختاری این ایالت در کنار استفاده از قدرت سخت وخشن، با ضرب و شتم و کشتار مسلمانان این منطقه توسط نیروهای امنیتی با استفاده از سرکوب، سعی در جلوگیری از قدرت یافتن بیشتر مسلمانان در این منطقه کرد. اما در گام بعدی دولت هند تصمیم گرفت تا با تغییر قانون شهروندی سال 1955، معیار اعطای شهروندی را دین قرار دهد در صورتیکه در قانون مصوب سال 1955 اعطای شهروندی بر مبنای دین نبود، این طرح پس از سر شماری ایالت آسام اجرایی شد. در ایالتی که بیش از سی میلیون جمعیت دارد، دولت هند تصمیم میگیرد تا با اجرای قانون NRC به ارزیابی مجدد مدارک هویتی اشخاص بپردازد که بر اساس این طرح حدود دو میلیون نفر از اعضای این ایالت فاقد صلاحیت لازم برای کسب شهروندی این کشور شناخته می شوند. این درحالی است که بخشی زیادی از این جمعیت تا قبل از اجرای این طرح دارای پاسپورت هندی بوده‌اند و حتی در سیستم دولتی آن کشور مشغول کار بوده‌اند اما پس از این جریان، دولت هند تصمیم میگیرد، به بهانه حمایت از اقلیت‌های مذهبی که تحت شکنجه قرار میگیرند، به غیر مسلمان‌ها تابعیت هندی عطا کند، اما دولت هند هیچگاه حاضر به یاری دادن مسلمانان ستم دیده روهینگیایی نشد. در این زمینه نه تنها کمکی نکرد، بلکه درصدد بازگرداندن این آورگان به روهینگیا برآمد. در زمره همین مسئله میتوان به بحث شیعیان پاکستانی و هزاره‌های افغانی اشاره کرد که دولت هند حاضر به اعطای تابعیت به آنها نشد.
به عبارت دیگر این بدین معناست که کسانی که بر اساس طرح NRC فاقد تابعیت هندی شده‌اند به جز مسلمانان، همه می‌توانند یکبار دیگر تابعیت هندی را اخذ کنند. اما زمانی نگرانی از این طرح افزایش پیدا کرد که وزیر کشور هند اعلام کرد این طرح به صورت پایلوت در ایالت آرسام اجرایی شده و پس از آن در بقیه نقاط کشور نیز اجرایی خواهد شد. این بدین معناست که عده‌ی زیادی از مسلمانان در سراسر هند سلب تابعیت خواهند شد! اما اعتراضات مسلمانان، نگران از تبعات اجرای این طرح و خشمگین از تبعیض ایجاد شده توسط دولت هند، با سفر دونالد ترامپ به این کشور افزایش پیدا کرد و موج تظاهرات و نارضایتی‌های ناشی از اجرای این طرح وخشم و نارضایتی مسلمانان نسبت به سفر رئیس جمهور ایالات متحده به این کشور باعث شدت یافتن موج اعتراضات شد، از طرفی با توجه به حکم دادگاه عالی هند نسبت به حق اعتراض مسالمت‌آمیز توسط مردم، دولت قادر به استفاده از قدرت سخت در برابر مسلمانان معترض نبود، لذا با تشکیل هسته مرکزی تشکیل یافته از لباس شخصی‌ها و تحریک هندوها برای سرکوب مسلمانان با استفاده از خشونت اقدام کرد، که به کشته شدن بیش از پنجاه مسلمان به طرز دردناکی شد وهمچنین منجر به شکنجه و زخمی کردن تعداد زیاد دیگری از مسلمانان شد که در طی این حملات خانه‌های شمار زیادی از مسلمانان به آتش کشیده شد، تعدادی از مسلمانان در شعله‌های آتش سوختند و تعداد چهار مسجد نیز به آتش کشیده شد یکبار دیگر سناریوی کشتار مسلمانان گجرات وعدم دخالت پلیس در سال 2002 تکرار شد، اما برخورد تبعیض آمیز علیه مسلمانان نه تنها باعث بر افروخته شدن خشم 200 میلیون مسلمان هندی خواهد شد، بلکه سبب بر افروخته شدن خشم سایر مسلمانان از جمله کشورهای همسایه‌ی هند نظیر پاکستان، بنگلادش و افغانستان خواهد شد که این امر می‌تواند با گسترش ناامنی‌ها در مناطق مسلمان نشین همراه باشد که به نظر می‌رسد با توجه به جمعیت دویست میلیونی مسلمان‌های هند ادامه تنش‌ها در این کشور می‌تواند هزینه‌های بسیار سنگینی را به دولت هند تحمیل کند که این امر باعث کند شدن سرعت حرکت رو به رشد اقتصاد هند خواهد شد از اینرو سیاست تنش‌افزای بکار گرفته شده توسط دولت هند در نهایت به ضرر این کشور تمام خواهد شد و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند می‌تواند باعث انزوای این کشور در جامعه مسلمانان شود.

 

موضوع:

تولیدی: 
تولیدی

افزودن دیدگاه جدید