اصلح را بشناسیم و به دیگران بشناسانیم

اصلح را بشناسیم و به دیگران بشناسانیم
انتخابات

در تب و تاب انتخابات مجلس، دغدغه‌ی رای دهندگان انتخابی درست و فرستادن فردی اصلح به مجلس است. از مجلس می‌توان به عنوان قلب تپنده‌ی نظام نام برد، چون با قوانین و مصوباتی که در آن صورت می‌پذیرد، چرخش و تعادل در ارکان مختلف جامعه صورت می‌گیرد.
اما نکته‌ی مهم که دراینجا باید بدان اشاره داشت اینکه فردی را که به عنوان اصلح شناسایی کرده‌ایم، باید به دیگران نیز معرفی کنیم و از بداخلاقی‌های انتخاباتی مانند تخریب و تضعیف دوری کنیم.
واقعا این روزها چقدر وقت، انرژی، صرف چیزهایی می‌شود که چیزی جز تنفر و جدایی و چنگ زدن به صورت همدیگر تداعی نمی‌کند. از بداخلاقی‌های انتخابات این است که همه خود را حق به‌جانب قلم داد می‌نمایند، این روزها همه عرشی و ملکوتی شده‌اند همه...
آیا بهتر نیست، دیگرانی که ما پی آگاه‌سازی آنها هستیم، را براساس اصول و مبانی منطقی، درچارچوب قانون در انتخاب اصلح کمک کنیم.
شاخصه‌های یک نماینده تراز
الف: خدمت به مردم
با توجه به سوره‌ی«یوسف» و تدبر در معانی پرمغز این سوره، می‌توان به شاخصه‌ی خدمت به مردم اشاره داشت که حضرت یوسف(علیه السلام) را می توان به عنوان یک کارگزار اصلح بیان و معرفی کرد که درتمام طول عمر خویش به پاکدامنی، مردم‌داری، علم و حکمت، قدرت و توان اجرایی بالا، مدیریت بحران در شرایط قحطی است.
ب: تخصص و کاردانی
ازوظایف یک نماینده توجه به قوانین و پیگیری عملی شدن آن در جامعه است به همین دلیل، سوال و تحقیق و تفحص از قوه‌ی مجریه و نهادها و ارگانهای کشوری در قانون اساسی از وظایف نماینده‌ی مجلس بیان شده است. لذا نماینده باید در نظارت براجرای قوانین تصویب شده، پیشتاز مردم باشد، خداوند در سوره‌ی صف می‌فرمایند: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ [صف/2] اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد چرا چيزى می‌گوييد كه انجام نمی‌دهيد.»
ج: احقاق حقوق مردم
نماینده‌ی مجلس وقتی وارد مجلس می‌شود ازجمله اصلی‌ترین وظایف او احقاق حقوق مردم است، ازوضع قوانین گرفته تا سوال و تحقیق از قوه‌ی مجریه. لذا می‌توان امیرالمومنین علی(علیه السلام) را به عنوان یک الگو برای نمایندگان جوامع اسلامی برشمرد، آن حضرت در تمامی طول عمر مبارک خود، حقی را زیرپای نگذاشتند و برای احقاق حقِ هیچ مسلمانی کوتاه نیامدند حتی در برخورد با برادرشان عقیل راه عدالت را پیش گرفتند و حقی از مسلمانان را تضییع نکردند.

براین اساس باید برای شناخت اصلح و شناساندن آن به دیگران این شاخصه‌ها را درنظر گرفت و البته بعداز شناخت، به شناساندن فرد اصلح به مردم بپردازیم و از انحراف و بداخلاقی‌های انتخاباتی دوری کنیم. آنقدر شناخت اصلح مهم است که مقام معظم رهبری در چند سخنرانی اخیر خود در ماه بهمن که منتهی به انتخابات 2 اسفند می‌گردد به بیان معیارهای انتخاب اصلح پرداختند.
ایشان در دیدار مردم آذربایجان شرقی فرمودند:
« باایمان باشند، شجاع باشند، کارآمد باشند و افراد مؤمن، شجاع، وظیفه‌شناس، پُرانگیزه، وفادار به مردم، وفادار به انقلاب باشند.»
ــ وفادار به اسلام
ــ وفادار به مردم
ــ وفادار به انقلاب
ــ وفادار به کشور
ــ سرسخت در مقابل دشمن [باشند]؛ در مقابل دشمن احساس ضعف و اظهار ضعف نداشته باشند
ــ چشم و دلِ حریص به مال دنیا نداشته باشند؛ چشم و دلشان سیر باشد.
ایشان در ادامه از معضلات عدم انتخاب صحیح به چند مورد اشاره می‌فرمایند:
بعضی ممکن است وارد میدان نمایندگی بشوند برای اینکه بتوانند به مال و منالی، به امکاناتی دست پیدا کنند؛ این آدم شایسته‌ی نمایندگی این ملّت نیست؛ [یعنی] آن کسانی که چشمشان به این است که بتوانند نماینده بشوند، بعد تأثیر بگذارند در وضع اداره‌ی بعضی از جاها -این را بردار، آن را بگذار- این را یک مطمعی قرار بدهند برای مسائل مالی! این جوری نباید باشد.
سابقه‌ی دلبستگی و انفعال در مقابل دشمن هم بایستی یک نقطه‌ی منفی به شمار بیاید و مردود به حساب بیاید. کسانی که این سابقه را دارند که در مقابل دشمن منفعلند، در مقابل دشمن قدرت ایستادگی ندارند، اعتماد به نفْس ندارند، اینها انصافاً برای نمایندگی این ملّت مناسب نیستند. [1]
پی‌نوشت:
1). بیانات مقام معظم رهبری در جمع مردم آذربایجان شرقی(1398/11/29)

موضوع:

تولیدی: 
تولیدی

افزودن دیدگاه جدید