مطالبه‌گر معضلات اقتصادی باشیم

مطالبه‌گر معضلات اقتصادی باشیم
اقتصاد

آنچه به وضوح روشن است انتقاد مسئولان و مردم، نسبت به وضع فعلی اقتصادی و معیشتی است. ازطرفی همین مشکلات و معضلات اقتصادی ومعیشتی است که موجب یاس و ناامیدی در مردم نسبت به مسئولان اجرایی و اقتصادی کشور وحتی با تحلیلاتی نادرست، باعث ناامیدی به اصل نظام شده است.
درابتدا باید گفت که مردم باتوجه به بازخوردهایی که از آنها در اتفاقات ملی مانند 22 بهمن یا روز قدس و یا 9 دی و حتی بدرقه‌ی بدن مطهر شهید سلیمانی از خود به نمایش گذاشتند، نشان از رضایت از نظام در سطح کلان است، این نظام شاخه‌های مختلفی مانند سیاست، فرهنگ و اقتصاد و... دارد. به هر حال در کشور خیلی از شاخص‌ها رشد پیدا کرده، مانند بهداشت، علم، آموزش، فناوری‌های نو ودیگر موارد که همه اینها را نظام به واسطه کارگزارانش و دولت‌ها انجام داده است.
اما نکته‌ی مهم اینجاست که چرا امروز نتوانستیم دربحث اقتصادی مانند عواملی دیگر پیشرفت کنیم؟
اولا مسئولان کشور هنوز جنگ اقتصادی را مانند دیگر مسائل کشور در راس امور قرار ندادند.
ثانیا هنوز مسئولان کشور می‌خواهند با ابزار و روشهای غرب مسائل اقتصادی را حل کنند و این به معنای بازی کردن در زمین دشمنی است که میل و رغبت او ایجاد موانع در کشور است.
مقام معظم رهبری نیز در خطاب به مسئولان علت وضعیت کنونی اقتصاد کشور را اینگونه بیان می‌فرمایند:
«ضعف ما در اقتصاد، که به سختیِ معیشت گروه‌هائی از مردم منتهی شد، عبارت است از وابستگی به نفت ــ که عرض کردم این یکی از ضعفهای ما است ــ بی‌اعتنائی به سیاستهای کلان اقتصادی، و سیاستها و تصمیم‌گیریهای پی‌در‌پیِ روزمرّه. مسئولین کشور ــ مسئولینِ امروز و بخصوص مسئولین آینده که بعد از انتخاباتِ امسال بر سر کار خواهند آمد ــ به این نکته توجه کنند؛ کشور باید سیاست اقتصادیِ کلانِ روشن و مدوّن و برنامه‌ریزی شده داشته باشد؛ حوادث گوناگون نتواند تغییر و تبدیلی در آن ایجاد کند.» [1]
امروز مردم ما باید بدانند که از معضلات کشور بحث روزمرّه‌گی مسئولین و نداشتن راهبرد و متکی بودن به نفت می‌باشد. از طرفی تجربه نشان داده که در میدان سیاست نباید رجزخوانی کنیم. اما اینکه چه مقداری از آن واقعیت و چه مقدار از آن بزرگ کردن واقعیت است را باید مخاطبین تشخیص دهند. به همین دلیل در ایام انتخابات باید به شعارها توجه کرده و بدانیم کسانی که در این مسیر بوده و راهبرد آنها همین رفتار می‌باشد، انتخاب صحیحی نمی‌باشند.
لذا در انتخاب اصلح بامحوریت مسائل اقتصادی باید به این موضوعات توجه داشت.
1ـ سوال کنیم که برنامه اقتصادی یک کاندیدا منهای نفت و براساس سیاستهای کلان اقتصادی کشور چیست؟
2ـ سوال کنیم نگاه نماینده به اقتصاد مقاومتی و تاثیر آن بر روند کشور چیست؟

پی‌نوشت:
1). بیانات در حرم مطهر رضوی(1/1/1392)

موضوع:

تولیدی: 
تولیدی

افزودن دیدگاه جدید