انتخاب شفاف

انتخاب شفاف
انتخاب اصلح

در ایام انتخابات شاهدیم افرادی به میدان می‌آیند که به واسطه روابط و شهرت، نام بزرگی پیدا کرده‌اند، وحتی افرادی که گمنام بوده و شناخت صحیحی از آنها و سابقه‌ی آنها وجود ندارد و همین امر شناخت را برای انتخاب اصلح مشکل می‌کند.
ازطرفی شاهدیم که افراد کاندیدا با ریخت و پاشهای بسیار مانند مهمانی‌ها و هزینه‌های هنگفت در امر تبلیغات درانتخابات شرکت می‌کنند.
آنچه به ذهن انسان می‌آید اینکه این افراد این هزینه‌ها را چگونه بدست آورده‌اند؟
 وهمچنین این شبهه ایجاد می‌گردد که بعداز انتخاب شدن فرد، آیا فرد منتخب برای جبران این هزینه‌ها به انحراف و فساد کشیده نمی‌شود؟
لذا یکی از لوازم و موارد مهم در ایام انتخابات "شناخت صحیح" افراد پاکدست است و همچنین افشاگری در مورد ورود پولهای کثیف به انتخابات که باورود اینگونه پولهاست، فرد منتخبی که از این پولها استفاده کرده است، مجلس را محلی برای جبران پولهای هزینه شده قرار می‌دهد. ازجمله مصادیق اینگونه افراد می‌توان نمایندگان رد صلاحیت شده‌ی مجلس دهم نام برد که بیش از 90 نفر از نمایندگان فعلی مجلس فقط بخاطر مفاسد اقتصادی، رد صلاحیت شده‌اند.

کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در مورد علل رد صلاحیتهای بعضی از نمایندگان فعلی مجلس دهم می‌گوید:
برخی از نمایندگان در طول دوره نمایندگی خطاهایی داشته‌اند که صلاحیت نمایندگی را برای دوره بعد از دست داده‌اند. شاید این خطاها مساوی با ارتکاب جرم و یا منجر به محکومیت قضایی افراد نشود ولی برای اثبات عدم شایستگی نمایندگی از جانب مردم در خانه ملت کفایت کند.
وی ادامه می‌دهد:
ــ "فردی که رؤسای آموزش و پرورش و ارشاد و مدیر چند مدرسه در یک شهر را با اعمال نفوذ از میان لیدرهای انتخاباتی خویش منصوب کرده، شاید در هیچ دادگاهی محکوم نگردد اما چنین فردی شایسته نمایندگی است؟ برخی دیگر از افراد نیز دچار مسائل اقتصادی و مال‌اندوزی حرام شده‌اند که اینها نیز رد صلاحیت شده‌اند".
ــ "فردی که 270 میلیارد تومان در یک پروژه ساختمانی در یک شهر سرمایه‌گذاری کرده و امتیاز تأسیس یک کارخانه آب معدنی را از طریق اعمال نفوذ برای برادر کوچکش که زیر سی سال سن دارد گرفته، چنین فردی باید تأیید شود؟
ــ فردی که در پوشش موسسه عام‌المنفعه با ارز دولتی گوشت وارد کرده و با قیمت آزاد در بازار عرضه کرده و مخارج انتخاباتی خود را از این طریق به‌دست آورده، باید تأیید شود؟ [1]
اما راهکاری که در این مورد می‌توان داشت:
باید اذعان کرد که نه علم غیبی هست که بتوان آینده را پیش بینی کرد؛ نه امکان تحقیقات مفصل و بیرون کشیدن همه سوابق افراد، برای همه‌ی ما ممکن. تا حدی هم می توان به رزومه کاندیدا، اعتبار افرادی که تاییدشان می‌کنند، لیست‌هایی که از سوی جریانهای سیاسی ارائه می‌شود و نیز صحبت هایی که در جلسات تبلیغاتی عنوان می‌کنند، اعتماد کرد.
اما شاید تجربه های گذشته این روش ها را کافی نداند.
به همین دلیل پیشنهادی که در این مورد می توان داشت اینکه عده‌ای از جوانان نخبه انقلابی، جلساتی با عنوان "انتخاب شفاف" با این هدف برگزار کنند. در این جلسات کاندیداها در فضایی منطقی و البته چالشی مجبورند به سوالات کارشناسی شده حول محور سوالاتی درباره‌ی اموال، روابط، هزینه‌های تبلیغاتی، میزان تسلط بر روال قانون گذاری و نظارت، میزان آگاهی بر مسائل استان، میزان آگاهی از راه حل های تحت اختیار یک نماینده مجلس و...

پی‌نوشت:
1). خبرگزاری تسنیم (https://w57.ir/4kF)

 

 

موضوع:

تولیدی: 
تولیدی

افزودن دیدگاه جدید