دلایل نارضایتی از افزایش قیمت بنزین

دلایل نارضایتی از افزایش قیمت بنزین
سهمیه بندی

دولت روحانی، شش سال مردم را با برجام، وعده‌ی درآمد سرشار و رونق اقتصادی معطل کرد اما اکنون نه تنها آن وعده‌های شیرین، محقق نشد بلکه شاخص‌های اقتصادی بسیار بدتر از سال 92 شده است. از ارزش پول ملی گرفته تا گرانی و تورم کمرشکن، سبب شده تا  وضعیت بدی را برای معیشت مردم، شاهد باشیم. فسادهای اقتصادی متعدد در دولت -از برادر رئیس‌جمهور گرفته تا داماد وزیر کار- هم مثل نمکی بر زخم گرفتاری مردم، پاشیده شده است.
در چنین شرایط سختی، ناگهان خبر افزایش قیمت بنزین منتشر می‌شود! این در حالی است که دولت روحانی، نه مردم و نه نمایندگان آنها در مجلس را در جریان قرار نداده بود و خیلی ناگهانی اقدام کرد. به نظر می‌رسد همین اقدام عجولانه، اولین دلیل بر نارضایتی مردم است؛ چون اگر واقعا چنین طرحی -آن‌چنان که رئیس‌جمهور می‌گوید- به نفع مردم است پس چرا قبل از اقدام آنها را در جریان جزییات آن قرار ندادند؟ از طرف دیگر، تجربه نشان داده که افزایش قیمت بنزین، عامل افزایش اغلب اجناس و خدمات خواهد شد و همین تصور -که دور از واقعیت هم نیست- سبب دیگری برای ناراحتی مردم تلقی می‌شود.
نکته‌ی بسیار مهم دیگر در این موضوع، تناقض عجیب شخص حسن روحانی است! سال 1394 که سهمیه‌بندی بنزین در جریان بود، آقای روحانی با این استدلال که دو نرخی بودن بنزین، سبب ایجاد فساد است، آن را حذف کرد و اکنون پس از چهار سال، بنزین دو نرخی شد! چنین رویکردی قطعا بر ناآرامی مردم دامن خواهد زد چون پیامی جز عدم صداقت و لجبازی قبل ندارد.
قطعا سهمیه‌بندی بنزین -به خودی‌خود- و هدفمندکردن یارانه‌ها قطعا کار لازم و درستی است اما نه اینکه پس از شش سال وقفه -که هیچ دلیل منطقی و درستی نداشت- ناگهان چنین فشار و شوکی به جامعه وارد شود و زمینه‌ی التهاب و نارضایتی در جامعه را به وجود آورد.

پی‌نوشت:
[1] دلیل روحانی برای حذف سهمیه‌بندی در سال 1394

تولیدی: 
تولیدی

افزودن دیدگاه جدید