چرا ناآرامی عراق یک توطئه‌ی برنامه‌ریزی شده بود؟

چرا ناآرامی عراق یک توطئه‌ی برنامه‌ریزی شده بود؟
آشوب

از روز سه‌شنبه نهم مهر، شاهد وقوع ناآرامی‌هایی در عراق بودیم که موضوعش اعتراض به اوضاع اقتصادی و وجود فساد در برخی دستگاه‌های حکومتی بود. اما این اعتراضات خیلی زود به مسیر دیگری هدایت و ردپای یک توطئه‌ی برنامه‌ریزی شده به وضوح، رویت شد که به اختصار به بیان آن می‌پردازیم.
سعودی‌ها اخیرا ضربات سختی دریافت کرده‌اند؛ شکست مفتضحانه در برابر یک گروه یمنی به نام انصارالله -با وجود حمایت‌های مکرر نظامی و سیاسی از سوی آمریکا و دیگر کشورهای غربی- توجه دنیا را به خود جلب کرده است؛ به همین خاطر، آّل‌سعود نیاز داشت تا حواس افکار عمومی را به سمت دیگری معطوف کند. همچنین، یکی از مصادیق تقابل دائمی عربستان با ایران، حمله به متحدین جمهوری اسلامی است که عراق یکی از مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود.
جالب است بدانید نزدیک به ۸۰ درصد از هشتک‌ها در فضای مجازی برای نا آرام کردن عراق، از خاک عربستان ارسال شده بود![1]
از طرف دیگر، نخست‌وزیر عراق در مدت یک سالی که بر سر کار آمده، اقدامات زیادی برخلاف میل آمریکا انجام داده است. آمریکا خواستار مشروعیت‌بخشی به حضور 6000 نظامی این کشور در پنج پایگاه آمریکایی در عراق بود که با مخالفت «عادل عبدالمهدی» مواجه شد. برخلاف نظر آمریکا، عراق به سمت گسترش تجارت با چین اقدام کرد که در شرایط جنگ تجاری شدید واشنگتن-پکن، گناهی نابخوشدنی برای دولت عراق محسوب می‌شود. عادل عبدالمهدی فشارهای آمریکا برای انحلال حشدالشعبی را ناکام گذاشت. معرفی اسرائیل به عنوان عامل حملات اخیر به مواضع حشدالشعبی در عراق هم از دلایل خشم آمریکا از نخست وزیر عراق است. تلاش دولت عراق در بازگشایی گذرگاه حساس القائم-البوکمال هم یکی دیگر از دلایل عصبانیت ایالات متحده است چون محور مقاومت را از ایران تا سواحل مدیترانه امتداد می‌دهد.[2] افشای نقش آمریکا در کشتار مردم عراق در اغتشاشات اخیر، نشانه‌ی آشکاری است از نقش پررنگ دولت این کشور.[3] 
یک نکته‌ی مهم دیگر هم‌زمانی این اغتشاشات با راهپیمایی باشکوه اربعین است که هر سال بر عظمتش افزوده می‌شود. همه دیدند که یکی از شعارهای مطرح شده، دعوت مردم به عدم حضور در این همایش بزرگ بود که حاکی از برنامه‌ریزی قبلی برای کم‌رنگ کردن حضور میلیونی مردم است.
در جنگ رسانه‌ای هم شاهد بودیم که شبکه‌های معلوم‌الحالی مثل العربیه، بی‌بی‌سی و سی‌ان‌ان عربی، آتش بیار معرکه بودند. رغد دختر صدام به همراه بقایای حزب بعث و داعش، خیلی صریح و علنی از اغتشاشات حمایت و مشغول تحریک و فتنه‌انگیزی بودند.[4]
مجموعه‌ی این شواهد حکایت از یک طرح خباثت‌آلود خارجی برای برهم‌زدن آرامش عراق به بهانه‌ی مشکلات اقتصادی و فساد برخی دستگاه‌ها –که البته قابل انکار نیست- دارد که با توجه به موقعیت و ثروت عراق، اگر به نتیجه برسد قطعا به بهبود وضعیت وخیم آمریکا و متحدانش در منطقه، کمک فراوانی خواهد کرد.

پی‌نوشت:
[1] هشتگ سازی عربستان برای برپایی تظاهرات در عراق
[2] "نه"های عبدالمهدی به آمریکا
[3] افشای نقش آمریکا در کشتار تظاهرکنندگان عراقی با هدف براندازی
[4] واکاوی تحولات عراق 

موضوع:

تولیدی: 
تولیدی

افزودن دیدگاه جدید