تسهیل در ازدواج تامین کننده سلامت روانی جامعه

تسهیل در ازدواج تامین کننده سلامت روانی جامعه
ازدواج

 ۲۰ درصد از جمعیت کشور را جوانان بین ۱۸ تا ۲۹ سال تشکیل می‌دهند. این آمار در کنار امیدواری به سن جوان کشور که توان و فعالیت آنها منجر به چرخش و تحرک اجتماعی در کشور می‌گردد، نکته‌ای را برای مسئولین مورد تاکید قرار می‌دهد، اینجاست که باید توجه کرد که برنامه‌ریزی برای سلامت این جوانان بیش از سایر گروه‌های سنی نیازمند همکاری همه کشور است و مسئولین کشور باید برای جوانان محیط‌های ایمنی در عرصه اجتماعی ایجاد کنند.
یکی از مهمترین محیطها برای کاهش آسیب‌ها در کشور ایجاد شرایط مساعد برای ازدواج است که با ایجاد این زمینه‌؛ سلامت و آرامش روانی جوان مهیا و مورد تاکید واقع می‌شود و ناهنجاریها و آسیبهای اجتماعی به شدت کاهش می‌یابند.
شاید به علل و عواملی که موجب کاهش امر ازدواج در جوانان می‌گردد و کم کاری آن نیز منوط به بی توجهی مسئولان است مقالات و نوشتار بسیاری تهیه و جمع آوری شده است.
ــ نبود شرایط کار
ــ نبود شرایط مسکن مناسب
ــ همچنین بالا بودن تورم و هزینه‌های زندگی مشترک
اما ازطرفی می‌توان به عواملی غیر از کم کاری مسئولان که به نوع سبک زندگی جوانان و خانواده‌ها برمی‌گردد نیز اشاره داشت:
الف: تاثیر فضای مجازی
امروز فضای مجازی فقط به عنوان وسیله‌ی ارتباطی نبوده و خانواده‌ها و بالاخص جوانان در این فضا با یک خانوده مجازی در ارتباط هستند که گاها همین فضاها جای خانواده‌ها و دنیای بیرون را گرفته و از زندگی اصلی پررنگ‌تر شده و افراد به ارتباطهایی می‌پردازند که منجر به سردی گرایش به تشکیل خانواده و حتی گاهی منجر به جدایی میان خانواده‌ها می‌گردد.

ازجمله تاثیرات فضای مجازی در قبل از ازدواج که منجر به سردی گرایش به ازدواج و بعد از ازدواج که منجر به طلاق می‌گردد را می توان به این امور اشاره داشت:
- استفاده از شبکه‌های اجتماعی، به مرور زمان منجر به تغییر در طرز فکر و روابط فرد می‌گردد.
- تغییر در روابط چهره به چهره که موجب صفا و صمیمیت می‌شود
- سردی روابط زوجین با ایجاد فضای مقایسه در شبکه های اجتماعی
- اعتیاد به پورنوگرافی روابط زوجین و حتی فرد مجرد را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد
- حرکت خزنده و تدریجی خیانت در شبکه‌های اجتماعی
- جای پای شبکه‌های اجتماعی در یک‌پنجم دادخواست‌های طلاق
- در 20 تا 25 درصد پرونده‌های طلاق در دادگاه‌های خانواده کشور کلمه فیس‌بوک ذکر شده است.
- 56درصد طلاق­ها مستقیم یا غیر مستقیم با شبکه­‌های اجتماعی مرتبط است. [1]

ب: تغییر درخواسته‌ها و توقعات
یکی دیگر از عوامل کم رنگ شدن ازدواج‌ها و یا حتی جدایی زوجین از یکدیگر تغییر در خواسته‌ها و توقعات چه درقبل از ازدواج و چه در بعد از ازدواج است. در قبل از ازدواج مانند مهریه سنگین و داشتن کار و خانه و شغل پردرآمد منجر به سدی برای پسران و دختران در ازدواج است و تجمل گرایی چشم و هم چشمی‌ها در بعد از ازدواج منجر به عدم گرایش به ازدواج و حتی طلاق بعد از ازدواج می‌گردد.
پی‌نوشت:
1). خبرگزاری صدا و سیما(yon.ir/7DI8t)

تولیدی: 
تولیدی

افزودن دیدگاه جدید